
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 větší kuřecí prso
- 1 špalík Goudy 1,5 x1,5 cm dlouhý cca 10 cm
- hořčice
- 3-4 delší plátky oravské slaniny
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prso překrojíme, ale nedokrojíme, vytvoříme větší plát masa, který zlehka naklepeme, osolíme a z vnitřní strany potřeme hořčicí.
-
Na kratší stranu masa položíme hranol Goudy a prsíčko pevně stočíme do rolády.
-
Celou roládu obtočíme oravskou slaninou a obalíme v trojobalu.
-
Smažíme buď na pánvi, velmi pomalu, nebo v troubě na pečícím papíře s trochou sádla na 200 stupňů asi 20 minut. Během smažení aspoň jednou obrátíme.
-
Podáváme s bramborovou kaší, opečeným bramborem, nebo grilovanou zeleninou (žampiony. mrkev, celer, cuketa)..
Kuchařka: JanaDorazinova