![Hovězí s brokolicí a špagety – pro nejmenší_5ff6d8563d0c4.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/hovezi-s-brokolici-a-spagety-pro-nejmensi_5ff6d8562e603.jpeg)
Suroviny
- 80-100 g hovězího masa
- 1/2 šalotky
- 4-5 větších růžiček brokolice
- 1 KL ghí
- sůl
- špagety
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Šalotku nakrájíme nadrobno, brokolici rozebereme na nejmenší růžičky.
-
V kastrůlku rozehřejeme ghí a orestujeme šalotku. Přidáme brokolici, podlijeme vodou a dusíme, než je brokolice měkká.
-
Maso rozkrájíme na malé kousky a přidáme k brokolici. Špagety uvaříme podle návodu, rozkrájíme na kousky a přimícháme k brokolici a masu.
-
Vše pořádně promícháme a necháme spolu chvilku provřít.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Když se maso uvaří v dobře osolené vodě, nasákne sůl do sebe a není třeba již potom celé jídlo dosolovat, ta sůl z masa tam úplně stačí.
Je to podobný recept jako hovězí v brokolici, ale tam jde o maso restované a následně celé jídlo dochucené, tady se maso vaří a právě ta osolená voda dodá chuť celému jídlu.
Na podlití brokolice můžeme použít vodu, ve které se vařilo maso, o to víc se pak nemusí dosolovat.
Špagety se můžou použít i dříve uvařené, proto se celé jídlo ke konci společně prohřívá.