Suroviny
je vidět na poslední fotografii
- 313 ml (295 g) 33% smetany
- 200 g pískového cukru
- vanilkový cukr
- 25 g hladké mouky
- 200 g ovocného chlebíčku (2 balení) – kandované ovoce
- 200 g nesolených burských oříšků
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Šlehačku, oba cukry a mouku za stálého míchání svaříme. Po odstavení přisypeme ořechy a rozdrobený ovocný chlebíček a pořádně rozmícháme. Na plech vyložený papírem děláme maličké hroudečky (cca 2cm v průměru) s větším odstupem, docela se roztečou, ale to je v pořádku.
-
Zvolna pečeme v troubě dokud nezezlátnou. Každá trouba peče jinak, já už zkoušela ve třech různých a pohybuje se to od 110 do 150°C. Po vystydnutí jdou hezky z papíru sundat. Pak už jen natřít nebo omočit v čokoládě a je hotovo. Každý mi je chválí, jak jsou vláčné.
-
Na jedné z fotek je vidět množství, které se udělá z jedné várky.
Poznámka od kuchařky
Vím, že tu už marokánky jsou, ale mám svůj recept, který bych nevyměnila a každý rok ten papírek s receptem tak dlouho hledám, že jsem si řekla, že si je dám sem, abych ho pořád znovu a znovu nemusela hledat. Jestli vadí, tak smažte:-)…