- reklama -
Suroviny
- Na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 120 g Hery
- 80 g cukru
- 2 žloutky
- 2 lžíce smetany
- na špičku nože prášku do pečiva
- Na krém:
- 1 salko
- 1 máslo
Postup přípravy receptu
-
Z uleželého těsta vykrajujeme hvězdičky, polovinu upečeme vmáčknutou do košíčkové plnící formičky. Po upečení vždy spojíme k sobě jednu rovnou a jednu prohnutou troškou čokolády a do čokolády poté smočíme i špičky prohnuté hvězdičky. Doprostřed se zdobí karamelovým krémem.
-
Na krém použijeme dvě hodiny vařené uzavřené salko v plechovce, které po vychladnutí postupně přišleháváme k předem vyšlehanému máslu (na fotce v příšerné konzistenci, protože jsem si nevšimla, že mám ve zdobičce v záhybech po vyplachování vodu:-( …jinak je krém skvělý).
Poznámka od kuchařky
Oblíbené mého exmanžela. Musím je sem dát, už ten cár papíru s receptem nemůžu přečíst. No uznejte (viz foto);-)
Kuchařka: Petra Benesova