- reklama -
Suroviny
- 1 přední králičí nožka
- kousek sádla
- sůl
- 1/2 šalotky
- 2 hrsti špenátu
- ghí
- půlka stroužku česneku
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Králičí nožku omyjeme a osolíme. Do pekáčku dáme kousek sádla, položíme na něj nožku a podlijeme trochou vody. Přikryjeme víkem nebo alobalem a dáme do trouby na 180 stupňů.
-
Kontrolujeme po cca půl hodině. Když je maso měkké, obereme ho z kostí a pokrájíme na kousky.
-
Šalotku nasekáme najemno, česnek naškrabeme nebo prolisujeme. V kastrůlku rozehřejeme ghí a orestujeme šalotku. Přidáme česnek a špenátové listy, podle potřeby podlijeme vodou a necháme několik minut podusit.
-
Špenát rozmixujeme ponorným mixérem, osolíme a necháme probublat. Podle potřeby můžeme jemně osolit.
-
Na talíři podáváme nakrájené maso se špenátem a brambory.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Kuchařka: Johanka128