- reklama -
Suroviny
- 500 g červeného zelí (čistá hmotnost)
- 150 g brusinkového kompotu
- 250 g jablek
- 7O g medu
- citrónová šťáva
- med
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Zelí jemně nakrájíme (svrchní listy a košťály nepoužijeme). Pak ho osolíme a dobře promneme, aby zkřehlo. Pokud zelí se solí vyloučí šťávu, slijeme ji.
-
Přidáme med rozmíchaný s citrónovou šťávou, brusinky a dobře promícháme, případně chuť ještě doladíme dalším medem nebo citrónem.
-
Poslední ingredienci tvoří oloupané a na nudličky nakrájené jablko. A je hotovo!
-
Salát necháme před podáním proležet – klidně i den, dva.
Poznámka od kuchařky
Množství surovin je orientační. Recept jsem našla ve více jak 10 let starém časopisu Albert, kde tento salátek prezentují jako vídeňskou specialitu a podávají ho jako předkrm. My jsme ho měli ke svatoštěpánské večeři jako přílohu ke studené kuřecí roládě s játrovou náplní.
Kuchařka: Dajda