Suroviny
4 porce
- 500 g kuřecích prsou
- 1 větší cibule
- 5 stroužků česneku (+/- podle chuti a druhu česneku)
- 1 větší jablko
- 1 kelímek bílého jogurtu (150 g)
- 1 dcl sladkého vína (může být nějaký vermut)
- 2 kávové lžičky kari
- chilli papričky dle chuti (podle toho kolik snesete)
- sůl, pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli a jablko na proužky.
Na fotce je na kousky a neoloupané. Lepší je ho oloupat a nakrájet na proužky. -
Na oleji zpěníme cibulku. Přidáme kari, lehce zasmahneme a ihned přimícháme maso. Přidáme podrcené chilli papričky (nebo nasekané, pokud máme čerstvé), osolíme a opepříme, restujeme 2-3 minuty.
-
Přilijeme víno, promícháme a restujeme, dokud se nezačne oddělovat tuk.
-
Nyní přidáme jogurt, opět promícháme a zase restujeme, dokud se neoddělí tuk.
-
Přimícháme prolisovaný česnek a jablko. Za stálého míchání restujeme, dokud jablko nezměkne (proto je lepší ho nakrájet na proužky – je to rychlejší).
-
Podáváme s rýží, kterou rozprostřeme do věnečku a doprostřed servírujeme maso.
Poznámka od kuchařky
Indický originál je o hodně složitější, zejména co se koření týče, například pod cibuli se osmaží nedrcený koriandr. Je to chuťově zajímavější, ale pro někoho i náročnější. Toto je rychlé a chuťově dobré. Dcera, když byla malá, tomu říkala žlutá masíčka. Samozřejmě jsem jí tam nedával chilli 🙂