Krůtí prsa s mandlemi

82
- reklama -

Suroviny
2 porce

250 g krůtích prsou
1 menší vejce
1,5 lžičky bramborového škrobu
50 g pražených mandlí
1 jarní cibulka nebo 1/2 pórku
špetka mletého kmínu
špetka soli
sójová omáčka
sezamový nebo arašídový olej na smažení
k podávání vařená rýže nebo instantní „kudrnaté“ nudle

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na 2 mm tenké plátečky (lépe se krájí polozmrzlé). V misce maso rozmícháme s vejcem a škrobem, můžeme malinko naředit vodou, aby se maso lépe obalilo. Tekutinu důkladně vmasírujeme do masa.

  2. Jarní cibulku nakrájíme na šikmé tenké plátky.

    Připravíme si přílohu, protože příprava samotného jídla je fofr.

  3. Rozehřejeme pánev nebo wok, kápneme trochu oleje a vložíme maso. Prudce opékáme, rychle mícháme a plátky oddělujeme od sebe, aby se nespekly. Až maso zbělá (trvá to asi 2 minuty), osolíme jej a poprášíme kmínem, ochutíme sójovou omáčkou, přidáme jarní cibulky, promícháme. Nakonec přidáme mandle, prohřejeme a hned podáváme.

  4. Jídlo nemá žádnou šťávu (ale suché není), je jemné, lahodné.

Poznámka od kuchařky

Při přípravě 4 porcí maso rozdělte a pracujte na pánvi vždy jen s částí, aby se rychle a dobře smažilo. Hotové kousky dávejte stranou a pak je teprve všechny naráz ochuťte a doplňte cibulkou a mandlemi.