
Suroviny
2 porce
- 250 g krůtích prsou
- 1 menší vejce
- 1,5 lžičky bramborového škrobu
- 50 g pražených mandlí
- 1 jarní cibulka nebo 1/2 pórku
- špetka mletého kmínu
- špetka soli
- sójová omáčka
- sezamový nebo arašídový olej na smažení
- k podávání vařená rýže nebo instantní „kudrnaté“ nudle
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na 2 mm tenké plátečky (lépe se krájí polozmrzlé). V misce maso rozmícháme s vejcem a škrobem, můžeme malinko naředit vodou, aby se maso lépe obalilo. Tekutinu důkladně vmasírujeme do masa.
-
Jarní cibulku nakrájíme na šikmé tenké plátky.
Připravíme si přílohu, protože příprava samotného jídla je fofr.
-
Rozehřejeme pánev nebo wok, kápneme trochu oleje a vložíme maso. Prudce opékáme, rychle mícháme a plátky oddělujeme od sebe, aby se nespekly. Až maso zbělá (trvá to asi 2 minuty), osolíme jej a poprášíme kmínem, ochutíme sójovou omáčkou, přidáme jarní cibulky, promícháme. Nakonec přidáme mandle, prohřejeme a hned podáváme.
-
Jídlo nemá žádnou šťávu (ale suché není), je jemné, lahodné.
Poznámka od kuchařky
Při přípravě 4 porcí maso rozdělte a pracujte na pánvi vždy jen s částí, aby se rychle a dobře smažilo. Hotové kousky dávejte stranou a pak je teprve všechny naráz ochuťte a doplňte cibulkou a mandlemi.