Jogurtový koláč s mandlemi, rozinkami a čokoládou

1702
- reklama -

Suroviny

3 vejce
120 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
40 g rozpuštěného másla
250 ml bílého jogurtu
320 g přesáté hladké mouky
1 kypřící prášek
citronová kůra
50 g hořké čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme rozpuštěné máslo smíchané s jogurtem a vše promícháme. Mouku smícháme s kypřícím práškem a citronovou kůrou a vmícháme do směsi. Přidáme nasekané mandle, spařené rozinky (mohou být i máčené v rumu) a nasekanou čokoládu. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pokud je těsto moc husté, přidáme trošku mléka.


    Zobrazit celý recept

  2. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Vlijeme těsto a stěrkou urovnáme, vložíme do předem vyhřáté formy a pečeme na 180 st. asi 45 minut. Délka pečení záleží na typu trouby. Špejlí vyzkoušíme, zda se těsto nelepí.