- reklama -
Suroviny
- 3 vejce
- 120 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 40 g rozpuštěného másla
- 250 ml bílého jogurtu
- 320 g přesáté hladké mouky
- 1 kypřící prášek
- citronová kůra
- 50 g hořké čokolády
Postup přípravy receptu
-
Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme rozpuštěné máslo smíchané s jogurtem a vše promícháme. Mouku smícháme s kypřícím práškem a citronovou kůrou a vmícháme do směsi. Přidáme nasekané mandle, spařené rozinky (mohou být i máčené v rumu) a nasekanou čokoládu. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pokud je těsto moc husté, přidáme trošku mléka.
-
Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Vlijeme těsto a stěrkou urovnáme, vložíme do předem vyhřáté formy a pečeme na 180 st. asi 45 minut. Délka pečení záleží na typu trouby. Špejlí vyzkoušíme, zda se těsto nelepí.
Kuchařka: RubyRom