
- reklama -
Suroviny
asi 1,5 l
- 6 žloutků
- 2 vanilkové cukry
- 1 Salko
- 1 šlehačka
- 3/4 l mléka
- 1 vanilkový puding za studena
- 2 lžíce kapučína
- 4 dcl rumu
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s vanilkovými cukry a 2 lžícemi kapučína šleháme el .šlehačem nejméně 3 minuty, pak přidáme mléko, Salko, šlehačku, vanilkový puding za studena a znovu šleháme.
-
Pak přelijeme do mísy, kterou postavíme na kastrol s vodou a na sporáku pomalu ohříváme ve vodní lázni za stálého míchání metlou do zhoustnutí.
-
Poté chladíme ve studené vodě. Po zchlazení přilijeme rum, asi 4 dl a znovu metlou našleháme. Pak přes sítko naléváme do lahví a dáme do lednice. Tam ale dlouho nevydrží, protože chodíme kontrolovat, jaký je. Čím déle vám vydrží v lednici, tím bude lepší, ale vydržte to. Nesladíme, je to až dost sladké.
Kuchař: mirda2