
- reklama -
Suroviny
- 200 g velkých bílých fazolí
- 200 g malých tmavých fazolí
- – oboje přes noc namočené
- 2 malé cibule
- česnek
- 1 plátek hovězího masa
- 1 plátek uzeného masa asi po 10 dkg
- 1 nožka klobásy
- zelené bylinky
- 1 lžíce gulášového koření
- olej
- ocet
- chilli paprička nebo mleté chilli koření
- 1 plechovka rajský protlak
- 2 syrové zelené papriky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do tlakového hrnce dáme lžíci oleje a na něj osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Jakmile začne sklovatět, přidáme na drobné kousky pokrájené maso a společně smažíme ještě chvíli, dokud se nevydusí šťáva. Ztlumíme a zasypeme gulášovým kořením, přidáme fazole i s vodou, v níž se namáčely, a dolijeme rajskou šťávou.
-
Hrnec uzavřeme a směs dusíme na mírném plameni asi 50 minut.
-
Do měkkých fazolí vmícháme koření, drobně pokrájené papriky. Necháme přejít varem, aby se papriky nerozvařily, podle chuti přiostříme, osolíme případně přikyselíme.
Servírujeme s vařenou rýží, nebo s krajícem tmavého chleba, nebo jiným pečivem.
Kuchař: toprecepty.cz