Lívanečky plněné čokoládou s vanilkovým mascarpone

50
- reklama -

Suroviny

150 g hladké mouky
2 lžíce třtinového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
1 vejce
200 ml mléka
3 lžíce olivového oleje
1 čokoláda Milka – fleky (hnědo-bílá)
Vanilkové mascarpone:
2 lžíce mascarpone
3 lžíce zakysané smetany
1 lžička vanilkového cukru
1 lžička moučkového cukru
pár kapek vanilkového extraktu
Na ozdobu:
moučkové cukrmaliny
borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suché suroviny dobře smícháme, v jiné nádobě rozmícháme vejce, mléko a olej. Směs s mlékem přidáme k suchým surovinám a metlou zpracujeme v hladké těsto, 20 minut necháme nabobtnat. Na suchou pánev vlijeme asi 1 lžíci těsta, navrch přiložíme čtvereček čokolády, přelijeme dalším těstem a lívance opečeme do zlatavé barvy z obou stran. Líbí se mi, že se lívance nesmaží na oleji, jak jsme zvyklí.


    Zobrazit celý recept

  2. V misce ručním mixerem rozmixujeme mascarpone, zakysanou smetanu, vanilkový cukr, moučkový cukr, vanilkový extrakt a vyšleháme v jemný krém.

  3. Lívance podáváme pocukrované moučkovým cukrem, s čerstvým ovocem a vanilkovým mascarpone.