
- reklama -
Suroviny
- 1 silnější plátek nivy (asi 15 dkg)
- 1/4 kostky droždí
- 2 stroužky česneku
- špetka rozmarýnu
- špetka kopru (nebo 1/2 lžičky provensálského koření či majoránky)
- 2 vejce
- 2 lžíce vody
- sůl
- strouhanka
- tuk (na smažení)
Postup přípravy receptu
-
Nivu nastrouháme, přidáme rozdrobené droždí, prolisovaný česnek, rozmarýn a kopr nebo provensálské koření či majoránku.
-
Do směsi vlijeme mírně osolená vejce, která jsme rozšlehali s vodou. Zahustíme strouhankou a dobře promícháme.
-
Z polotuhé hmoty tvarujeme malé karbanátky a prudce osmažíme po obou stranách na tuku.
-
Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.
Kuchař: toprecepty.cz