- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg pórku nakrájeného na kolečka
- 30 dkg nakrájených žampionů
- jeden bobkový list
- 5 dkg margarínu
- 5 dkg hladké mouky
- 1/2 litru polotučného mléka
- 2 lžíce natrhané čerstvé pažitky
- černý pepř
- 1/2 kg čerstvých těstovin linguine nebo tagliatelle
Postup přípravy receptu
-
Pórek se žampiony a bobkovým listem necháme dusit v páře nad vroucí vodou 10 – 15 minut doměkka.
-
V hrnci rozpustíme margarín, přisypeme do něj mouku a za pravidelného míchání připravíme jíšku. Hrnec sejmeme ze sporáku a postupně do něj přiléváme mléko. Poté jej vrátíme znovu na sporák a za pravidelného míchání necháme směs zhoustnout. Snížíme teplotu, mléko a jíšku vaříme na mírném plameni další 2 minuty.
-
Přisypeme zeleninu, pažitku, černý pepř a necháme vše prohřát.
-
Mezitím uvaříme podle návodu těstoviny al dente. Slijeme je, nasypeme zpátky do hrnce a promícháme s pórkovo-žampionovou omáčkou.
Pokrm ozdobíme čerstvou pažitkou.
Kuchař: toprecepty.cz