- reklama -
Suroviny
- 4 lžíce sádla
- 1 menší cibule
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 2-3 menší zelené papriky, 40 dkg mladých pýchavek
- sůl
- masový vývar (z kostí nebo voda)
- 1 dcl kysané smetany
- 1-2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli, vmícháme sladkou mletou papriku, na nudličky nakrájené papriky a dusíme.
-
Potom přidáme sloupnuté nakrájené pýchavky, osolíme, zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka.
-
Nakonec přidáme kysanou smetanu, v níž jsme rozmíchali hladkou mouku, a krátce podusíme. Podáváme s pečivem nebo vařenými brambory.
Kuchař: toprecepty.cz