Pórek zapečený s rýží a uzeným masem

103
- reklama -

Suroviny

60 dkg pórku
30 dkg rýže
rostlinný tuk
20 dkg vařeného uzeného masa
2 vejce
1/4 l mléka
pepř
petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dobře očištěné bílé části pórku vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka.

  2. Pokrájíme na kousky.

  3. Uvaříme rýži.

  4. Do vymaštěné zapékací misky narovnáme postupně vrstvy rýže a pórku a pokrájeného uzeného masa.

  5. Vrstvy osolíme, opepříme a posypeme sekanou petrželkou. Horní vrstva je rýže.

  6. Dáme zapéct do trouby a po chvíli zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci.

Poznámka od kuchařky

Podáváme se zeleninovým salátem.