Herinkový salát

113
- reklama -

Suroviny

7 brambor
3 ks řezů ze slanečků v oleji
1 velký zavináč
1 uzený sleď
1 krabička sardinek
1 tuba sardelové pasty
1 středně veliká cibule
2 kyselé okurky
(olej ze sardinek a slanečkových řezů)
zálivka:
voda
ocet
cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.


    Zobrazit celý recept

  2. Uzeného sledě zbavíme kůže, hlavy, vnitřností a kostí. Čisté maso z něj spolu se slanečkovými řezy, masem ze zavináče a sardinkami nakrájíme nadrobno. Kyselé okurky a zeleninu ze zavináče také drobně nakrájíme, cibuli nastrouháme.

  3. Vše zamícháme, přidáme sardelovou pastu, olej ze sardinek a trochu oleje ze slanečkových řezů.

  4. Zalijeme zálivkou z vody, octa a cukru a opatrně osolíme a necháme odležet.