- reklama -
Suroviny
- 7 brambor
- 3 ks řezů ze slanečků v oleji
- 1 velký zavináč
- 1 uzený sleď
- 1 krabička sardinek
- 1 tuba sardelové pasty
- 1 středně veliká cibule
- 2 kyselé okurky
- (olej ze sardinek a slanečkových řezů)
- zálivka:
- voda
- ocet
- cukr
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
Uzeného sledě zbavíme kůže, hlavy, vnitřností a kostí. Čisté maso z něj spolu se slanečkovými řezy, masem ze zavináče a sardinkami nakrájíme nadrobno. Kyselé okurky a zeleninu ze zavináče také drobně nakrájíme, cibuli nastrouháme.
-
Vše zamícháme, přidáme sardelovou pastu, olej ze sardinek a trochu oleje ze slanečkových řezů.
-
Zalijeme zálivkou z vody, octa a cukru a opatrně osolíme a necháme odležet.
Kuchař: toprecepty.cz