
- reklama -
Suroviny
- 4 plátky vepřového masa
- 1 cibule (větší)
- 4 kyselé okurky
- 2 vejce (natvrdo)
- 100 g točeného salámu (nebo měkkého)
- masox
- hořčice
- podravka
- pepř
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, natřeme hořčicí a lehce obalíme moukou.
-
Narychlo osmahneme na pánvi, aby se maso zatáhlo.
-
V hrnci na oleji osmahneme cibuli, na ni dáme plátky i se zbytkem tuku z pánve, zalijeme vodou tak, aby byly plátky potopené.
-
Přidáme masox a necháme 45 minut dusit.
-
Plátky vyndáme, sos zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě se lžicí hořčice.
-
Přidáme na kostičky salám, na jemno okurku a vejce vše promícháme a vrátíme zpět plátky. Necháme 10 minut povařit.
Kuchař: toprecepty.cz