
Suroviny
1 porce
- 50 g uzeného masa nebo dobře vyuzené slaniny
- máslo dle potřeby
- 50 g uzeného sýru
- 2 vejce
- uzená paprika dle chuti
- sůl
Postup přípravy receptu
-
V malé nepřilnavé pánvi osmažíme na kousku másla drobně pokrájené uzené maso nebo slaninu. Pokud máme maso či slaninu tučnější, není máslo nutné.
-
K uzenému masu nasypeme na kostičky pokrájený sýr, na který rozklepneme dvě čerstvá vejce, dle slanosti sýru a masa osolíme a lehce zaprášíme uzenou paprikou. Chceme-li, můžeme vejce na pánev nalít rozšlehaná, jako na omeletu.
-
Vejce necháme na ne příliš prudkém ohni srazit do požadované konzistence, pomoci si můžeme krátkým zaklopením pokličkou. My nejradši taková, kdy bílek zbělá a žloutky zůstanou krémové.
-
Podáváme s čerstvým pečivem či chlebem, oblohou z čerstvé zeleniny či zeleninovým salátem…
Poznámka od kuchařky
Pokud chceme dělat pro více osob (například pro tři), použijeme větší pánev a po osmažení rozdělíme na porce.









