- reklama -
Suroviny
- 2 stehenní nebo prsní řízky
- 1 plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu
- 100 ml smetany – 31%
- 100 g zakysané smetany
- 200-250 ml kuřecího vývaru
- 1 cibule
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- sůl
- pepř
- olej nebo máslo
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno. Na pánev dáme olej a maso zprudka opečeme. Zasypeme paprikou a po zamíchání zaprášíme moukou. Chvíli vše restujeme.
-
Zalijeme podle potřeby vývarem a přidáme koření a sůl. Přivedeme k varu a povaříme cca 10 minut. Vsypeme scezené fazole a promícháme.
-
Smícháme obě smetany a přilijeme k nim trochu horké omáčky z masa. Smetany vlijeme k masu a společně už vaříme jen krátce.
-
Kuřecí směs s fazolemi dochutíme třeba špetkou cukru nebo pár kapkami z citronu.. Podáváme s knedlíky, těstovinami, noky nebo rýži.
Kuchařka: mika59