
Suroviny
3 porce
- 500 g syrových oloupaných brambor
- 400 g vinné klobásy
- 150 g anglické slaniny – plátky
- sůl
- koření dle chuti: pepř, paprika, drcený kmín…
- 2 – 3 rozšlehaná vejce, dle velikosti
- 120 g tvrdého sýru dle chuti
- 50 ml mléka
- pečící papír (nebo sádlo na vymazání)
Postup přípravy receptu
-
Pečícím papírem vyložíme pekáček, zapékací mísu nebo remosku. Dno pokryjeme zhruba polovinou plátků anglické slaniny, na kterou naskládáme pokrájené brambory, které mírně osolíme a poklademe na ně vinnou klobásu. Tu můžeme stočit do jednoho většího šneka, více menších, nebo klidně klobásu natrháme (nastřiháme) na menší kousky.
-
Klobásu dle chuti můžeme dochutit paprikou, kmínem, pepřem, nasekanou petrželkou…, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25-30 minut.
-
Během pečení rozšleháme vejce s mlékem, do kterých vmícháme zbytek drobně pokrájené slaniny a nastrouhaný sýr (já použil Madeland). Solíme dle slanosti sýru a slaniny.
-
Po odklopení pekáčku naneseme na předpečené klobásy sýrovou směs a dopékáme již nepřiklopené do barvy cca 5 – 10 minut.
-
Po vyndání z trouby necháme asi 5 minut odpočinout, pak rozdělíme porce na talíře a podáváme.
-
Podáváme s okurkovým nebo zeleninovým salátem.