Valašský guláš

87
- reklama -

Suroviny

60 dkg předního hovězího masa
sůl
mletý pepř
5 lžic oleje
2 cibule
1 lžička sladké mleté papriky
několik kuliček pepře
2 kuličky nového koření
kmín
1/2 bobkového listu
majoránka
4 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
7 dcl vývaru
8 dkg slaniny
20 dkg kysaného zelí
12 dkg žampiónů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájené na kostky osolíme, opepříme, na oleji osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmažíme je, doplníme lžičkou mleté sladké papriky, celým pepřem, novým kořením, přidáme kmín, bobkový list, utřený česnek a vše vydusíme do tuku.

  2. Potom zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme.

  3. Ke konci dušení přidáme majoránku a šťávu dochutíme.

  4. Kysané zelí a na kousky nakrájené žampióny podusíme na slanině a vložíme do hotového guláše. Podáváme s houskou.