- reklama -
Suroviny
- 1 listové těsto (250 g)
- hladká mouka na vál
- marmeláda rybízová (višňová)
- 1 žloutek na potření
- moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozválíme (síla 3-4 milimetry) na pomoučněném válu na obdélník, polovinu potřeme pikantní zavařeninou (případně tvarohovou či makovou nádivkou), druhou polovinu vykrájíme speciálním válečkem na mřížky a přeložíme přes natřenou polovinu, okraje přitiskneme a dáme na plech.
-
Povrch potřeme žloutkem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
-
Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem.
-
Pokud nemáme vykrajovací váleček, narýsujeme mřížky rádýlkem (vroubkované kolečko).
Kuchař: toprecepty.cz