![Rybízová bublanina s krémem_5ffe5bc63a667.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/rybizova-bublanina-s-kremem_5ffe5bc62cc67.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 500 g rybízu
- 180 g másla
- 180 g cukru
- 1 baliček vanilkového cukru
- špetka soli
- 4 vejce
- 350 g polohrubé mouky
- 150 g mletých mandlí
- 1/2 balíčku kypřícího prášku
- KRÉM:
- 2 vejce
- 30 g cukru
- 200 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu
-
Rybíz přebereme, opláchneme a okapaný ho vidličkou obereme a posypeme lžící mouky.
-
Do pěny ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Jak se cukr rozpustí přišleháme vejce.
-
Mouku promícháme s mandlemi a kypřícím práškem. Vše přimícháme k našlehané pěně.
-
Vymažeme plech, troubu předehřejeme na 160°C. Těsto rozprostřeme na plech a navrch rozdělíme rybíz. Žloutky a cukr rozšleháme ve smetaně. Z bílků ušleháme pevný sníh, který přimícháme do žloutkové smetany a rybíz zalijeme.
-
Pečeme asi 40 minut.
Kuchař: toprecepty.cz