- reklama -
Suroviny
- 140 g mouky
- 70 g másla
- 1 vejce
- 10 g droždí
- špetka soli
- 4 lžíce moučkového cukru
- šálek čerstvé smetany
- 1/2 lžičky tlučené skořice
- máslo na vymazání plechu
Postup přípravy receptu
-
Do mouky rozdrobíme droždí a máslo, přidáme vejce a 1 lžíci cukru. Uděláme těsto a vyválíme je na plát o něco větší než je dno formy. Dáme do nízké koláčové formy s okrajem, vymazané máslem a pečeme ve středně teplé troubě do světlé barvy.
-
Upečený koláč vyjmeme z trouby, do jeho středu nalijeme hustou smetanu smíchanou se 3 lžícemi moučkového cukru a tlučenou skořicí a dáme ještě na 10 minut do trouby. Nemáme-li smetanu dost hustou, zamícháme do ní 2 žloutky.
Kuchař: toprecepty.cz