- reklama -
Suroviny
- 40 dkg hrubé mouky
- 1 vejce
- 1 lžíce cukru
- sůl
- Kvásek:
- 2 dl mléka
- 2 dkg droždí
Postup přípravy receptu
-
Z kynutého těsta utvoříme bochánky, zabalíme ovoce. Necháme ještě chvíli kynout, pak vkládáme do vroucí vody, přikryjeme na 5 minut. Až vyplavou otočíme a vaříme dále. Jeden vyzkoušíme tak, že jej vyndáme, vidličkou roztrhneme a podíváme se, zda není uvnitř syrový. Nevaříme dlouho, srazily by se. Podáváme sypané tvarohem s cukrem a polité máslem.
-
Pozor: čerstvě vytažené knedlíky z vody trochu natrhneme, aby vyšla pára. Jinak se srazí nebo ztvrdnou.
Kuchař: toprecepty.cz