
- reklama -
Suroviny
- 4 bílky
- 200 g krupicového cukru
- 2 lžíce bramborového škrobu
- 1 lžíci vinného octa
- špetku soli
- 50 g tmavé čokolády
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme ji vychladnout na pokojovou teplotu. Bílky se solí vyšleháme do tuhého sněhu. Přidáme cukr a škrob, dobře zašleháme. Pak už jen zlehka zašleháme ocet.
-
Plech vysteleme pečícím papírem a pomocí lžíce tvoříme kopečky. Do každé pusinky pomocí špejle vmícháme trochu čokolády.
-
Dáme do předehřáté trouby na 150°C. Hned jak je tam vložíme, stáhneme na 110°C. Pečeme něco přes hodinu. Pusinky musí zůstat čistě bílé, pevné a křupavé.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: MAKE-FOOD