Párty miniburgery

104
- reklama -

Suroviny
4 porce

Housky:
250 ml mléka
1 kostka droždí (42 g)
2 lžíce oleje
1 vejce
1 lžička cukru
1/2 kg hladké mouky
250 g hovězího masa (mletého)
sůl, pepř
okurka, rajče, sýr cheddar, avokado, cibule

Postup přípravy receptu

  1. Housky: Do misky rozdrobíme droždí, přidáme cukr a zalijeme teplým mlékem. Vykynutý kvásek vlijeme do mísy s moukou, přidáme olej, vejce, sůl a zbytek vlažného mléka. Vše důkladně zpracujeme na vláčné těsto. Necháme vykynout hodinu na teplém místě nebo 30 min v předehřáté troubě. Poté vytvarujeme malé kuličky (25ks) a necháme vykynou 30 min. Před pečením jemně potřeme osolenou vodou. Pečeme dozlatova.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso jen osolíme a opepříme a vytvarujeme male placičky velikosti housky.
    Zeleninu (rajče, okurku, cibuli) nakrájíme na drobné kostičky, dochutíme (sůl, pepř)
    Dip: Avokado rozmixujeme s malým množstvím česneku, solí a pepřem.

  3. Housky rozkrojíme a opečeme.
    Maso usmažíme a minutu před dokončením pokládáme sýr na maso.
    Kompletace jednoduchá – houska, dip, zelenina, maso

Poznámka od kuchařky

Ideální na party.

Tip: Zeleninu, housky předem připravit do misek.

Maso smažit za pochodu večera a hosté si sami zkompletují vlastní burger.

Tím pádem můžete zvolit několik variací dipů nebo zeleniny