Králík pečený s bůčkem

95
- reklama -

Suroviny

1 celý králíka
0,5 kg bůčku
sůl
cibuli
špetku kmínu
2 – 3 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Králičí maso spaříme vařící vodou, opláchneme studenou vodou a osušíme.

  2. Bůček nakrájíme na plátky, které poklademe na dno pekáčku či kastrolu a okmínujeme, na bůček položíme králíka.

  3. Česnek rozdrtíme se solí a pomažeme jím maso.

  4. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vody a dusíme v troubě pod pokličkou.

  5. Při dušení králíka obrátíme a podlijeme vodou, občas přelijeme vypečenou šťávou. Připečenou šťávu po obvodu pekáčku seškrabujeme, aby obarvila šťávu.

  6. Když je maso skoro hotové, dopečeme bez pokličky.

  7. Králíka rozdělíme na porce, vložíme zpět do šťávy a prohřejeme.

Poznámka od kuchařky

Stačí na 4 porce. Jako příloha se dobře hodí bramborový knedlík a špenát.