
- reklama -
Suroviny
- 1 celý králíka
- 0,5 kg bůčku
- sůl
- cibuli
- špetku kmínu
- 2 – 3 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
-
Králičí maso spaříme vařící vodou, opláchneme studenou vodou a osušíme.
-
Bůček nakrájíme na plátky, které poklademe na dno pekáčku či kastrolu a okmínujeme, na bůček položíme králíka.
-
Česnek rozdrtíme se solí a pomažeme jím maso.
-
Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vody a dusíme v troubě pod pokličkou.
-
Při dušení králíka obrátíme a podlijeme vodou, občas přelijeme vypečenou šťávou. Připečenou šťávu po obvodu pekáčku seškrabujeme, aby obarvila šťávu.
-
Když je maso skoro hotové, dopečeme bez pokličky.
-
Králíka rozdělíme na porce, vložíme zpět do šťávy a prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Stačí na 4 porce. Jako příloha se dobře hodí bramborový knedlík a špenát.
Kuchař: toprecepty.cz