Jelení guláš

71
- reklama -

Suroviny

jelení plec
10 dkg sádla
2 velké cibule
2 velké lžíce sladké papriky
rajský protlak
sůl
gulášové koření
4 stroužky česneku
kmín
majoránka
citrónová kůra
hladká mouka
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle dočervena osmažíme nakrájenou cibuli a přidáme papriku. Ihned zastříkneme vodu, aby paprika nezhořkla.


    Zobrazit celý recept

  2. Plecko nakrájíme na kostky a dáme dusit na cibuli.

  3. Přidáme protlak, sůl, trochu gulášového koření, česnek, majoránku, jednu lžičku kmínu, nastrouhanou kůru ze čtvrtiny citrónu. Když je maso měkké, tak je vyndáme a šťávu zaprášíme 2 lžícemi hladké mouky, zasmažíme a zalijeme vývarem.

  4. Povaříme, přecedíme a přidáme maso. Do hotového guláše přidáme ještě nadrobno nakrájenou a orestovanou slaninu.

Poznámka od kuchařky

Jako příloha se hodí rýže, brambory nebo houskový knedlík.