- reklama -
Suroviny
- 50 dkg hovězí kližky nebo vykostěného roštěnce
- 10 dkg libového vepřového bůčku
- kousek sádla
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 dl červeného vína
- 1 lžíce kečupu
- špetka majoránky
- špetka rozmarýnu
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na porce nebo kostky. Osolíme a opepříme.
-
Nyní vepřový bůček nakrájíme nadrobno, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a vše na sádle orestujeme.
-
Vše shrneme ke straně pánve a na zbylém místě v pánvi na sádle opečeme ze všech stran hovězí maso.
-
Nakonec vše promícháme a zalijeme vínem, přidáme kečup, trochu vody, koření a dusíme pod poklicí až je maso měkké a omáčka je dost hustá.
Kuchařka: lenka-m