
- reklama -
Suroviny
- 2 hrnky rýže
- 4 hrnky vody
- 50 dkg brokolice
- 1,5 dl smetany
- 4 vejce
- 15 dkg tvrdého sýra
- 1 červená kapie
- 2 rajčata
- sůl
- pepř
- muškátový květ
- hřebíček
- olej
Postup přípravy receptu
-
Nejprve propláchneme rýži a pak ji orestujeme na oleji. Zalijeme ji vodou, osolíme, dáme asi 4 hřebíčky a uvaříme. Nebo ji můžeme upéct v troubě.
-
Brokolici rozebereme na malé dílky a krátce ji povaříme v osolené vodě. Vyndáme a necháme zatím na talíři. Kapii nakrájíme na kostičky a rajčata na plátky.
-
V misce rozmícháme vejce, šlehačku a nastrouhaný sýr. Tuto směs, brokolici a kapii zamícháme do uvařené rýže, opepříme, podle chuti osolíme a přidáme muškátový květ nebo nastrouhaný muškátový oříšek.
-
Nyní si vymažeme tukem zapékací misky ,do nich rozdělíme nákyp, ozdobíme plátky rajčat a dáme zapéct do trouby. Můžete si přidat podle chuti jakoukoliv jinou zeleninu nebo i salám, nakrájený na nudličky. Je dobrý také mírně politý kečupem.
Kuchařka: lenka-m