Kuřecí řízek s bramborovou kaší

191
- reklama -

Suroviny

Kuřecí řízky chlazené
sůl
pepř
2 vajíčka
hladká mouka
strouhanka
ztužený tuk -Lukana
brambory
sůl
máslo nebo Ramu
hrníček předem ohřátého mléka
mražená zeleninová směs podle vaší chuti

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízek, nejlépe chlazený, opláchneme, naklepeme, osolíme a obalíme nejdříve v hladké mouce, potom v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Na tuku, používám ztužený tuk Lukana, který je už rozpálený, smažíme řízky po obou stranách.


    Zobrazit celý recept

  2. Na bramborovou kaši si uvaříme hodně doměkka brambory. Slijeme vodu a do připraveného robota nasypeme. K bramborám přidáme dva plátky másla nebo Ramy, osolíme a přilijeme hrníček horkého mléka a rozmixujeme. Když tam nalijeme studené mléko, tak se brambory mixují, ale nenašlehají.

  3. Jako přílohu jsem lehce osmažila mraženou zeleninu s kukuřicí a lusky.