
- reklama -
Suroviny
- Králičí maso (ale může být klidně i kuřecí, já našla v mražáku přední běhy, hrudník a ořezaný hřbet – na pečení nic moc a na omáčku skvělé)
- 1 zakysaná smetana
- 1 smetana
- jíšky Knorr
- 1 větší cibule
- 4 čajové lžičky mleté sladké papriky
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček jalovce
- 3 větší bobkové listy
- olej
- sůl
- maggi
- citronka (může být i ocet) na dochucení
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme koření (bob. list, jalovec a nové koření), zasypeme mletou paprikou a zalijeme trochou vody.
-
Necháme asi 5 povařit a potom k tomu přihodíme masíčko, zalijeme ještě asi 1-1,5l vody a pod pokličkou dusíme dokud není maso měkké. K
-
dyž je maso měkké, tak ho vyndáme na talířek, obereme a nebo kdo nechce přijít o obíračku, tak to nechá tak jak je. :-))) Já třeba radši už obrané masíčko a manžel rád obíračku, tak dělám kompromis.
-
Mezitím si smícháme zakyslou smetanu se sladkou a jednou naběračkou omáčky.
-
Nalijeme do omáčky, chvilinku povaříme a pak zahustíme jíškami Knorr (oběma – půl na půl).
-
Když je omáčka zahuštěná, tak do ní vrátíme masíčko a dochutíme ji solí, maggim a citrónkou.
Kuchařka: jitule