Kuře nebo králík na paprice

220
- reklama -

Suroviny

Králičí maso (ale může být klidně i kuřecí, já našla v mražáku přední běhy, hrudník a ořezaný hřbet – na pečení nic moc a na omáčku skvělé)
1 zakysaná smetana
1 smetana
jíšky Knorr
1 větší cibule
4 čajové lžičky mleté sladké papriky
6 kuliček nového koření
6 kuliček jalovce
3 větší bobkové listy
olej
sůl
maggi
citronka (může být i ocet) na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme koření (bob. list, jalovec a nové koření), zasypeme mletou paprikou a zalijeme trochou vody.

  2. Necháme asi 5 povařit a potom k tomu přihodíme masíčko, zalijeme ještě asi 1-1,5l vody a pod pokličkou dusíme dokud není maso měkké. K

  3. dyž je maso měkké, tak ho vyndáme na talířek, obereme a nebo kdo nechce přijít o obíračku, tak to nechá tak jak je. :-))) Já třeba radši už obrané masíčko a manžel rád obíračku, tak dělám kompromis.

  4. Mezitím si smícháme zakyslou smetanu se sladkou a jednou naběračkou omáčky.

  5. Nalijeme do omáčky, chvilinku povaříme a pak zahustíme jíškami Knorr (oběma – půl na půl).

  6. Když je omáčka zahuštěná, tak do ní vrátíme masíčko a dochutíme ji solí, maggim a citrónkou.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s knedlíkem, ale někdo rád těstoviny.

http://jitulciny-recepty.cz/