Jemný ořechový moučník

153
- reklama -

Suroviny

16 dkg másla
6 dkg moučkového cukru
1/2 balíčku vanilkového cukru
špetka soli
5 žloutků
5 bílků
9 dkg krystalového cukru
16 dkg hladké mouky
balíček prášku do pečiva
11 dkg vlašských ořechů
sklenička rumu
5 dkg čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Nahrubo nasekané ořechy namočíme přes noc do rumu.


    Zobrazit celý recept

  2. Čokoládu rozkrájíme na kousky.

  3. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do hladka.

  4. Postupně přidáváme žloutky a utřeme vše do pěny.

  5. Z bílků s krystalovým cukrem ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do máslové pěny.

  6. Přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy a čokoládu.

  7. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou obdélníkovou formu (chlebíčkovou).

  8. Pečeme v předehřáté troubě při 180st. asi 60 minut.

  9. Necháme ve formě vychladnout a pak vyklopíme, pocukrujeme nebo polijeme čok. polevou.