- reklama -
Suroviny
- 16 dkg másla
- 6 dkg moučkového cukru
- 1/2 balíčku vanilkového cukru
- špetka soli
- 5 žloutků
- 5 bílků
- 9 dkg krystalového cukru
- 16 dkg hladké mouky
- balíček prášku do pečiva
- 11 dkg vlašských ořechů
- sklenička rumu
- 5 dkg čokolády na vaření
Postup přípravy receptu
-
Nahrubo nasekané ořechy namočíme přes noc do rumu.
-
Čokoládu rozkrájíme na kousky.
-
Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do hladka.
-
Postupně přidáváme žloutky a utřeme vše do pěny.
-
Z bílků s krystalovým cukrem ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do máslové pěny.
-
Přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy a čokoládu.
-
Těstem naplníme vymazanou a vysypanou obdélníkovou formu (chlebíčkovou).
-
Pečeme v předehřáté troubě při 180st. asi 60 minut.
-
Necháme ve formě vychladnout a pak vyklopíme, pocukrujeme nebo polijeme čok. polevou.
Kuchařka: lenka