
- reklama -
Suroviny
- 8 plátků zadního hovězího
- 1 velkou cibuli
- sůl
- mletou papriku
- 4 stroužky česneku
- hladkou mouku
- 3 nožičky tenkých párků
- olej
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme, poprášíme paprikou, potřeme rozdrceným česnekem a obalíme v hladké mouce.
-
Na pánvi s olejem osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Cibuli přendáme do pekáče a na zbytku oleje opečeme plátky masa. Opečené maso i s olejem dáme k cibuli. Přidáme na tenká kolečka nakrájené párky, podlijeme vodou a dusíme v troubě do měkka.
-
Během pečení podléváme vodou a obracíme. Šťávu můžeme dochutit solí.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s dušenou rýží nebo knedlíkem.
Kuchař: Jitka a Vlastik