
- reklama -
Suroviny
- 0,5 l drobně nakrájených hub
- 1 větší cibule
- 0,5 dl oleje
- 1 kelímek smetany na vaření
- 0,5 l mléka
- 4 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- kmín
- petrželová nať
Postup přípravy receptu
-
Na oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Potom přidáme kmín a nakrájené houby, osolíme a dusíme asi 10-15 minut. Přidáme mouku a necháme několik minut smažit.
-
Zalijeme smetanou, mlékem a za stálého míchání přivedeme omáčku do varu. Omáčku dochutíme pepřem a solí, příp. se může přidat i trochu citronové šťávy.
-
Pokud nám omáčka hodně zhoustla, tak rozředíme mlékem a vaříme ještě asi 5 minut. Na závěr do omáčky přidáme hrst nadrobno nasekané petrželové natě.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Kuchař: Jitka a Vlastik