Houbová omáčka s knedlíkem

212
- reklama -

Suroviny

0,5 l drobně nakrájených hub
1 větší cibule
0,5 dl oleje
1 kelímek smetany na vaření
0,5 l mléka
4 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
kmín
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Potom přidáme kmín a nakrájené houby, osolíme a dusíme asi 10-15 minut. Přidáme mouku a necháme několik minut smažit.

  2. Zalijeme smetanou, mlékem a za stálého míchání přivedeme omáčku do varu. Omáčku dochutíme pepřem a solí, příp. se může přidat i trochu citronové šťávy.

  3. Pokud nám omáčka hodně zhoustla, tak rozředíme mlékem a vaříme ještě asi 5 minut. Na závěr do omáčky přidáme hrst nadrobno nasekané petrželové natě.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s houskovým knedlíkem.