Kachna se zelím a knedlíkem

153
- reklama -

Suroviny

1 kachna
sůl
kmín
Dále budeme potřebovat:
1 kg kysaného zelí
10 dkg anglické slaniny
cibuli
2 lžíce oleje
5 lžic polohrubé mouky
knedlík

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče vložíme osolenou kachnu prsíčky dolů a pokmínujeme.

  2. Přilejeme cca 2 dcl vody, kachnu zakryjeme horním víkem pekáče a vložíme do trouby. Pečeme při 200°C, průběžně kachnu poléváme výpekem, případně čistou vodou.

  3. Po cca 1 hod. kachnu v pekáči otočíme na záda a pečeme dál (zaklopenou). Kachnu dál průběžně kontrolujeme a poléváme.

  4. Po další hodině kachnu odklopíme, otoříme zpět na prsa a dopékáme už odkrytou, tak abychom získali křupavou kůži.

  5. Příprava zelí: Kysané zelí dáme do hrnce, přidáme cca 3 dcl vody, pod pokličkou vaříme do měkka. Voda v zelí se musí téměř úplně odvařit.

  6. Do takto připraveného zelí přidáme zásmažku, kterou jsme si mezitím připravili.

  7. Zásmažka: Na pánvi v oleji necháme osmažit drobné kostky anglické slaniny, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.

  8. Zaprášíme moukou a ještě chvíli opékáme.

  9. Zalejeme vodou, promícháváme a provařujeme asi 5 minut. Získanou zásmažku pak přidáme do zelí. Máme v podstatě hotovo, v pařáku ohřejeme knedlíky a můžeme servírovat.