
- reklama -
Suroviny
- 1 kuře (rozporcované na 12 kousků)
- sůl
- pepř
- červená mletá paprika
- 1 kelímek 12% smetany
- 1 cibule
- olej
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Kuřátko rozporcujeme asi na 12 kousků, pak opečeme na pánvi v oleji.
-
Opečené porce vložíme do tlakového hrnce a chvíli necháme být.
-
Na zbytku výpeku na pánvi osmahneme na kostky nakrájenou cibulku, pak přidáme polévkovou lžíci papriky a asi půl minuty restujeme.
-
Potom vše přidáme ke kuřeti v papiňáku a přidáme cca 1/2 l vody.
-
Hrnec uzavřeme a vaříme 25 minut.
-
Otevřeme hrnec a vyndáme kuře.
-
Zbylou šťávu zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a po vaříme cca 10 minut.
Poznámka od kuchařky
Podávame s těstovinami, haluškami nebo vařeným bramborem.
Kuchař: Jitka a Vlastik









