Hovězí pečeně

80
- reklama -

Suroviny

Pro 6 osob:
1350 g hovězí steak (rostbífu)
několik stroužků česneku (množství podle libosti)
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pro mikrovlnou troubu – Do hlubší misky vhodné pro mikrovlnou troubu vložíme dnem vzhůru bílý porcelánový talířek, na který položíme po úpravě maso, aby nebylo během pečení ponořené do vlastního tuku.


    Zobrazit celý recept

  2. Omyté a osušené maso nejprve potřeme prolisovaným česnekem podle chuti nebo mletým pepřem. Vložíme je do připravené misky do mikrovlnné trouby, tu zapneme na nejvyšší výkon a pečeme tak dlouho, jak chceme mít maso propečené. Za 7-10 minut 450 g maso upečeme do krvava, za 8-11 minut u množství 450 g masa dosáhneme středního propečení a za 9-12 minut u 450 g masa dosáhneme dobrého propečení.

  3. Po polovině udané doby maso vždy obrátíme, lehce přikryjeme povoskovaným papírem a dopečeme.

  4. Hotové maso vyjmeme z přístroje, zabalíme do alobalu a necháme je 8-12 minut v klidu stát. Zamezíme tím, aby při krájení vytekl a z masa šťáva.

  5. Shledáme-li po vybalení, že maso dosud není měkké podle našich představ, vrátíme je ještě na několik minut do trouby. Maso solíme až před podáváním.