Suroviny
- Pro 6 osob:
- 1350 g hovězí steak (rostbífu)
- několik stroužků česneku (množství podle libosti)
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Pro mikrovlnou troubu – Do hlubší misky vhodné pro mikrovlnou troubu vložíme dnem vzhůru bílý porcelánový talířek, na který položíme po úpravě maso, aby nebylo během pečení ponořené do vlastního tuku.
-
Omyté a osušené maso nejprve potřeme prolisovaným česnekem podle chuti nebo mletým pepřem. Vložíme je do připravené misky do mikrovlnné trouby, tu zapneme na nejvyšší výkon a pečeme tak dlouho, jak chceme mít maso propečené. Za 7-10 minut 450 g maso upečeme do krvava, za 8-11 minut u množství 450 g masa dosáhneme středního propečení a za 9-12 minut u 450 g masa dosáhneme dobrého propečení.
-
Po polovině udané doby maso vždy obrátíme, lehce přikryjeme povoskovaným papírem a dopečeme.
-
Hotové maso vyjmeme z přístroje, zabalíme do alobalu a necháme je 8-12 minut v klidu stát. Zamezíme tím, aby při krájení vytekl a z masa šťáva.
-
Shledáme-li po vybalení, že maso dosud není měkké podle našich představ, vrátíme je ještě na několik minut do trouby. Maso solíme až před podáváním.