Marinovaný pórek

68
- reklama -

Suroviny

Pro 4 osoby:
1,5 kg pórku
1 lžíce octa
sůl
2 lžíce rostlinného oleje
70 g nadrobno nakrájených jader vlašských ořechů nebo stejné množství či část lískových oříšků
20 g másla nebo rostlinného tuku
1 lžíce kari koření
1 natvrdo uvařené vejce

Postup přípravy receptu

  1. Pórek očistíme, opereme a spolu se zelenou částí nakrájíme na krátké špalíky. Zelené špalíky krájíme o něco kratší, neboť tužší, zelená část pórku potřebuje k změknutí delší dobu než bílá.


    Zobrazit celý recept

  2. Nakrájený pórek vložíme do misky, lehce zastříkneme vodou, zakryjeme a v MT zapnuté na plný výkon 10-12 minut dusíme.

  3. Stranou smícháme sůl, olej a ocet a touto směsí zalijeme horký pórek. Chvilku marinujeme. Jádra vlašských nebo lískových oříšků vložíme do MT a 3-4 minuty je při plném výkonu opražíme.

  4. Pak přidáme máslo nebo rostlinný tuk, špetku soli, kari koření a ještě asi 1 minutu ponecháme v MT. Nakonec přidáme oloupané na kostičky nakrájené vejce.

  5. Marinovaný pórek (má být ještě vlažný) rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme ořechovou směsí a hned podáváme.