Suroviny
- Pro 4 osoby:
- 1,5 kg pórku
- 1 lžíce octa
- sůl
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 70 g nadrobno nakrájených jader vlašských ořechů nebo stejné množství či část lískových oříšků
- 20 g másla nebo rostlinného tuku
- 1 lžíce kari koření
- 1 natvrdo uvařené vejce
Postup přípravy receptu
-
Pórek očistíme, opereme a spolu se zelenou částí nakrájíme na krátké špalíky. Zelené špalíky krájíme o něco kratší, neboť tužší, zelená část pórku potřebuje k změknutí delší dobu než bílá.
-
Nakrájený pórek vložíme do misky, lehce zastříkneme vodou, zakryjeme a v MT zapnuté na plný výkon 10-12 minut dusíme.
-
Stranou smícháme sůl, olej a ocet a touto směsí zalijeme horký pórek. Chvilku marinujeme. Jádra vlašských nebo lískových oříšků vložíme do MT a 3-4 minuty je při plném výkonu opražíme.
-
Pak přidáme máslo nebo rostlinný tuk, špetku soli, kari koření a ještě asi 1 minutu ponecháme v MT. Nakonec přidáme oloupané na kostičky nakrájené vejce.
-
Marinovaný pórek (má být ještě vlažný) rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme ořechovou směsí a hned podáváme.