- reklama -
Suroviny
- 4 stroužky česneku
- 1 konzerva mandarinek
- 2 ks hermelínu
- olej
- 2 lžíce provensálského koření
Postup přípravy receptu
-
Hermelíny rozkrojíme podélně na 4 kola. Každé kolečko ještě rozdělíme jako koláč na 8 dílků. V hmoždíři roztlučeme česnek a přidáme k němu koření. Ve směsi obalujeme trojhránky sýru a koření přimáčkneme tak, aby neopadalo.
-
Naskládáme jej do skleněné nádoby a zalijeme slunečnicovým olejem tak, aby hermelín byl ponořen. Necháme uležet týden.
-
Před podáváním otevřeme konzervu loupaných mandarinek. Hermelíny necháme okapat a každý trojhránek ozdobíme mandarinkou.
Poznámka od kuchařky
Podáváme se světlým pečivem.
Kuchařka: www.zarovi.cz