
Suroviny
- Těsto :
- 5 vajec
- 15 dkg cukru krupice
- 15 dkg hladké mouky
- 2 dkg kakaa
- náplň :
- 500 ml mléka
- 12 dkg cukru moučka
- 2 balíčky kakaového pudinkového prášku
- 15 dkg másla
- 20 dkg cukrářských piškotů
- 200 ml smetany 33%
- 1 Polévková lžíce medu
- 50 ml rumu
- dokončení :
- 2 dkg kakaa
- 10 dkg čokolády na vaření
- 5 dkg ztuženého tuku
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Vmícháme mouku a kakao. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 20 minut. Korpus po upečení necháme vychladnout a překrojíme ho na dvě části. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Po vychlazení ji vyšleháme s máslem do hladkého krému. Jeden díl korpusu potřeme jednou polovinou krému. Na to naskládáme piškoty, které jsme nejprve namáčeli ve svařené smetaně s medem a rumem. Na piškoty navrstvíme druhou polovinu krému a přikryjeme druhou částí korpusu. Dáme ztuhnout do lednice alespoň na 2 hodiny. Mezitím si v páře rozpustíme čokoládu na vaření a ztužený tuk. Takto připravenou polevou přelijeme celý moučník a necháme zatuhnout. Pak krájíme kostky 5×5 cm a zdobíme podle fantazie ušlehanou smetanou a čokoládovými hoblinkami.









