
- reklama -
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 střední jablka
- sůl
- olej
- špetka bazalky
- drceného kmínu
- na špičku nože pepře
- skořice
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a dáme na olej.
-
Když začne hnědnout, přidáme okořeněné maso, nakrájené na proužky. Orestujeme, podlijeme a dusíme doměka.
-
Nakonec přidáme oloupana jablka, zbavená jadřinců a nakrájená na kousky.
-
Dusíme na mírném ohni asi 5 minut, jen aby jablka změkla a nerozvařila se. Podáváme s rýží, zdobíme brusikovým kompotem.
Poznámka od kuchařky
Já používám rybízový kompot, zavařený jako brusinky.
Kuchařka: Olina-preclik