
Suroviny
- Těsto :
- 250 g cukru krupice
- 150 g hladké mouky
- 5 vajec
- 5 PL horké vody
- 1/2 prášku do pečiva
- náplň :
- 1 šlehačka 33%
- 2 zakysané smetany
- kompotované ovoce dle chuti ( jahody, mandarinky apod. )
- 1 želatinový ztužovač Dr.Oetker
- 3 PL moučkového cukru
- želé :
- 1 sáček dortové želé
- šťáva z kompotovaného ovoce
- voda na dolití
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků.
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
-
Žloutky šleháme s cukrem do světlé pěny, pak přidáme horkou vodu a šleháme ještě 1 minutu.
-
Pak přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
-
Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180°C asi 20-25 minut. Necháme vychladnout.
-
Do mísy si dáme šlehačku, zakysané smetany a moučkový cukr.
-
Ušleháme hladký krém, který vmícháme do želatinového ztužovače – ten jsme připravili podle návodu na sáčku.
-
Do krému dále přidáme pokrájené ovoce a natřeme na vychladlý moučník. Šťávu z kompotu dolijeme, aby jsme měli 250 ml vody a připavíme si dortové želé podle návodu.
-
Necháme ho prochladnout a nalijeme ho na smetanový krém. Necháme v lednici alespoň 2 hodiny ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
Toto množství je na velký plech s vyššími okraji.