Zámecké kuřecí řízky

74
- reklama -

Suroviny

400 g kuřecích prsou
zhruba 4 ks rohlíků
3 stroužky česneku
sůl
50 g hladké mouky na obalení
Na těstíčko:
1 vejce
zhruba 1 dl mléka – podle potřeby
60 g hladké mouky
50 g jemně strouhaného uzeného sýra
sůl
Olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Starší, ale vláčné bílé pečivo nakrájíme na tenké nudličky a nasucho je mírně opražíme.

  2. Připravíme si těstíčko – prošleháme mléko, vejce, malinko soli a mouku, nakonec přidáme sýr.

  3. Maso nakrájíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, jen zlehka obalíme v mouce, napíchneme na vidličku, ponoříme do těstíčka a zlehka z obou stran položíme do rohlíkových nudliček, ty se na těstíčko přilepí.

  4. Ihned vkládáme do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a spíše zvolna z obou stran smažíme, jinak jsou rohlíkové nudličky na povrchu řízků moc tmavé a maso neprosmažené. Tyto řízky jsou ale celkem dost kalorické.