
- reklama -
Suroviny
- Masové kuličky:
- 500 g mletého masa
- 1 vejce
- koření grilovací (podle chuti, např. hotové směsi: country, pašerácké,…)
- sůl (záleží na koření)
- Dresink:
- 250 g polotučného tvarohu
- 400 ml majonézy
- 3 rovné lžíce kari
- mandarinkový kompot
Postup přípravy receptu
-
Maso promícháme s vejcem a kořením a utvoříme kuličky asi 2 cm v průměru.
-
Dáme je na pekáč a upečeme v troubě.
-
Zatím připravíme dresink. Kompot scedíme, ovoce pokrájíme na malé kousky.
-
Šťávu smícháme s tvarohem, majonézou a kari kořením a dobře ušleháme.
-
Nakonec do omáčky vrátíme nakrájené ovoce.
-
Masové kuličky napichujeme na jehly nebo párátka a namáčíme v dresinku. Jíme s rodinou nebo s přáteli, jelikož každý namáčí olízanou jehlu znovu do dresinku. Nebo každý dostane svou misku dresinku.
Poznámka od kuchařky
Obměna: je-li maso tučnější, nejdříve kuličky uvaříme ve vodě, tam se vyvaří část mastnoty a pak teprve krátce zapečeme.
Kuchařka: Olina-preclik