Vafle – dia

94
- reklama -

Suroviny
20 srdíček – vaflovač Eta

200 g zakysaného krému jemného Rama Cremefine (nebo zakysaná smetana)
1 vejce
3 lžíce mléka
1 lžička sladidla na pečení Clara
160 g polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
špetička soli
trochu citrónové kůry nebo citrónové aroma Dr.Oetker
Můžeme pro změnu přidat:
trochu perníkového koření (nebo jen skořici)
pár kapek mandlového aroma
(nebo místo 40 g mouky, stejné množství kokosu)
1 lžíce oleje na potření plotýnek vaflovače
Na dozdobení:
1 Ramu Cremefine na šlehání v lahvičce nebo jinou šlehačku vhodnou pro diabetiky
trochu ovocného dia nápoje v prášku (něco jako Tang)
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Zakysaný krém smícháme s vejcem, mlékem, sladidlem a kůrou.

  2. Přidáme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli, spojíme v těsto. Používám ruční šlehač.

  3. Plotýnky vaflovače mírně potřeme olejem, upečeme vafle a odkladáme na mřížku, aby zespod nenavlhly.

  4. Dozdobíme ušlehanou šlehačkou, do které jsme přidali trochu sypkého nápojového prášku a ovocem.Vafle můžeme taky potřít dia marmeládou,v tom případě nedáme tolik sladidla do těsta a dozdobíme bílou šlehačkou a ovocem.

Poznámka od kuchařky

Místo zakysaného krému můžeme použít zakysanou smetanu, mléko si dáme podle potřeby. Na dozdobení i jinou šlehačku, ale nejvíc jsem spokojená s Ramou Cremefine na šlehání, dobře drží tvar. Pozor, ve stejné lahvičce je i smetana na vaření! Pokud použijeme perníkové koření, tak bez kypřících prostředků, jinak vynechat nebo zmenšit dávku prášku do pečiva. Pokud nechceme vafle nijak zdobit, mírně je posypeme přes sítko sladidlem smíchaným se sušeným mlékem.

Dělávám taky pro ostatní členy rodiny s cukrem místo sladidla.