
- reklama -
Suroviny
- 600 g vepřové kýty
- sůl
- pepř
- 4 lžíce oleje
- 350 g mraženého hrášku
- 100 – 200 g sladké 12% smetany
- 1 – 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na hrubší nudličky, zprudka restujeme na oleji až zase do tuku, přidáme sůl, pepř, trochu vody a dusíme do poloměkka.
-
Pak přidáme hrášek, ještě chvíli dusíme a zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a přidáme smetanu.
-
Necháme zvolna dobře provařit, častěji promícháme.
-
Pokud máme, tak maso místo vody zalijeme vývarem, jinak k masu můžeme přidat i kousek masoxové kostky.
Poznámka od kuchařky
Kdo si hlídá cholesterol,tak použije alternativu smetany – Ramu Cremefine na vaření, je k dostání v plastové lahvičce o objemu 250 ml. Výsledná chuť je ale trochu jiná.
Kuchařka: Merylas