Vepřové nudličky na smetaně s hráškem

67
- reklama -

Suroviny

600 g vepřové kýty
sůl
pepř
4 lžíce oleje
350 g mraženého hrášku
100 – 200 g sladké 12% smetany
1 – 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na hrubší nudličky, zprudka restujeme na oleji až zase do tuku, přidáme sůl, pepř, trochu vody a dusíme do poloměkka.

  2. Pak přidáme hrášek, ještě chvíli dusíme a zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a přidáme smetanu.

  3. Necháme zvolna dobře provařit, častěji promícháme.

  4. Pokud máme, tak maso místo vody zalijeme vývarem, jinak k masu můžeme přidat i kousek masoxové kostky.

Poznámka od kuchařky

Kdo si hlídá cholesterol,tak použije alternativu smetany – Ramu Cremefine na vaření, je k dostání v plastové lahvičce o objemu 250 ml. Výsledná chuť je ale trochu jiná.