Punčový koláč

56
- reklama -

Suroviny

1 piškotový korpus
40 dkg cukru
1 ztužený tuk
3 krabice piškotů
1 PL kakaa
hrst mletých ořechů
3 PL rybízové marmelády
rum
rumová poleva:
250 g práškového cukru
3 PL rumu
2 PL vařící vody

Postup přípravy receptu

  1. 1/2 l vody zvaríme so stuženým tukom a cukrom, kým sa tuk a cukor nerozpustia. Rozlámeme do nej piškóty, kým nie je masa hustá. Pridáme kakao, orechy, lekvár a ochutíme rumom. Premiešame.


    Zobrazit celý recept

  2. Piškótu celú rozrežeme na dva pláty. Spodný natrieme punčovou hmotou, priložíme vrchný plát a cez noc necháme ľahko zaťažené odpočinúť. Potom koláč polejeme rumovou polevou.

  3. Plevu pripravíme tak, že preosiaty cukor a rum miešame a počas miešania pomaly pridávame vriacu vodu a polevu dobre vymiešame do husta. Ak niekto chce polevu červenšiu, tak pridá 2 kvapky rozpustenej červenej potravinárskej farby.